Pages

Thursday, August 26, 2010

balada jenuh mengeluh

Hai hai hai...
Hari Kamis!

Dan gue terkurung kebosanan. Hmm.
Ya ini kelemahan gue, gue enggak bisa di kurung dalam satu tempat.
Gue selalu mentok dan nyaris emosian kalo didekap dalam satu tempat.
Dan 4 bulan rasanya lamaaa banget!
Gue kadang menikmati tapi gue enggak sanggup bagai burung di sangkar kayak gini.

Gue mau loncat sana sini lagi.
Ada harga yang mesti gue bayar sih dari ini semua. Huh.
Tapi gue butuh refreshing!

Refreshing!
Bukan kerja di luar kantor.
Refreshing!
Benar-benar hari yang lengang dan santai.

Gue butuh inspirasi.
Haduuuh.
*kesel sendiri*

Gue mumet banget, bawaannya enggak semangat.

Ya Tuhan, mood merajai lagi, gimana nih?
Enggak kebantu oleh makanan.
Juga enggak lewat musik.
What should i do?

Its like disturbing all of me.
Huh.
enggak bisa menulis dengan baik, enggak bisa menemukan ide yang segar, enggak bisa bebas menyanyi.

Pusing. mumet.
Hueeeeks.
Ngeluh aja deh maunya hari ini.


Ada ide untuk menghapus kejenuhan tersangkar ini?
Gimme gimme gimme!

Friday, August 20, 2010

Fashion World : Cities of Fashion 2010

















Lots of changing in fashion world, including the top 40 cities of fashion.
Here is the new top 40, and amazing Bali being a part of them.
hopefully not only Bali will increasing chart in this topic, but others city like Jakarta, Jogja, and Jember can join in this top 40 next year.
Lets help this country to survive in this world. Because we all know, Indonesia is more than just WONDERFUL and UNIQUE, but also AMAZING and CREATIVE. Agree with me?


The Top Fashion Capitals of 2010, change from the 2009 rankings, and commentary follow.
1. New York (+1) – Reclaims the top spot which it sees as its rightful place.
2. Hong Kong (+5) – The highest ranking ever for an Asian city.
3. London (+2) – The first time, the No. 2 ranking goes to anyone other than the Classic Four (New York, Paris, London and Milan).
4. Paris (-1) – No. 1 in our hearts by No. 4 in the eyes of the media.
5. Los Angeles (+1) – Film is playing an ever more important place in the world of fashion.
6. Milano (-5) – Milan Fashion Week was widely considered a disappointment.
7. Sydney (+2) – Sydney and Melbourne are both energizing the fashion world from Oz.
8. Miami (+5) – strength in swimwear propels Miami into the Top Ten.
9. Barcelona (+5) – Once again, take the top spot in Iberia.
10. Madrid (+11) – Impressive leap into the Top Ten.
11. Melbourne (+14) – Sydney strides ahead; Melbourne even moreso.
12. Shanghai (+2) — Hong Kong and Shanghai both outpace Tokyo.
13. Sao Paulo (-5) – No. 1 in Latin America, again.
14. Tokyo (-2) – Maintaining a relatively strong message while slipping a bit.
15. Singapore (+5) – Strong fashion infrastructure helps it keep pace.
16. Las Vegas (-6) – Hard economic times make a dent in Vegas’ standing.
17. Amsterdam (NL) – Move on to the list for the first time.
18. Berlin (+1) – Hard work helps it main spot in the Top Twenty.
19. Rio de Janeiro (-1) – Strong Latin presence yet slips further behind Sao Paulo.
20. Moscow (+2) – Back in the Top Twenty where it belongs.
21. Dubai (-10) – Transformation of Burg Dubai into Burj Khalifa mirrors the local fashion industry’s trajectory for the year.
22. Rome (-18) – Steepest decline for the survey, ever.
23. Cape Town (NL) – Nice debut for a city known for its multicultural beauty
24. Buenos Aires (0) – Remains No. 3 in Latin America reflecting its glorious past.
25. Johannesburg (NL) – A big year for South Africa with two debuts in the Top Twenty-five.
26. Prague (+3) – Proud city further strengthens its fashion credentials.
27. Vienna (NL) – Strong debut for the capital of the old Hapsburg Empire.
28. Mumbai (-12) – Mumbai falls out of the Top Twenty, but Delhi falls further.
29. Mexico City (+1) – Tops in Central America, again.
30. New Delhi (-13) – Though strengthening its fashion infrastructure, falls further behind Mumbai
31. Santiago (-8) – Making fashion strides while slipping a bit.
32. Bali (NL) – Solid debut for the Indonesian Archipelago.
33. Stockholm (-7) – Once more, tops in Scandinavia.
34. Copenhagen (NL) – Debuts right behind Stockholm.
35. Bangkok (-8) – Falling further behind in the fashion race.
36. Warsaw (NL) – Moves into the top tier in 2010.
37. Chicago (NL) – The Second City makes the list for the first time.
38. Toronto (NL) – Toronto edges Montreal for the top Canadian entry.
39. Krakow (-11) – Maintains a rather unique and creative niche in the industry.
40. (Tie) Dallas (NL) – There are more than cowboys in this emerging regional capital.
40. (Tie) Atlanta (NL) – More than CNN is making an international impact from Hot ‘Lanta.

Nominated: Antwerpen, Caracas, Frankfurt, Medellin, Seoul

Footnote : NL = New List

Friday, August 13, 2010

dearest my partner in life

Good afternoon gals!
Hello hello. Happy Friday.
Ini emang udah tanggal 13, meskipun sudah terlewat 8 hari tapi aku mau menyempatkan diri untuk ngucapin Happy wonderful birthday to my beloved partner in teenage life, KaWanku magazine. Wishing you all the best in the world ever. Amin.

Bagiku, KaWanku adalah satu-satunya majalah remaja yang padat. Kalau emang yang baca mjalah untuk sekedar fashion, KaWanku bukan pilihan utama. Tapi satu hal, KaWanku adalah majalah remaja yang padat berisi, menarik, charming and wonderful, yang pastinya poitif!

Kenapa? Ada 3 desk utama dalam majalah ini, yaitu Psikologi, Hiburan, dan Fashion. Desk Psikologi adalah desk tempatku banyak bernaung dengan sangat sering :D, selain memberikan tips yang kaya dan bermanfaat tentu enggak sama sekali menganjurkan kita jadi remaja yang konservatif, enggak sama sekali! Justru kita bisa lebih kaya pengetahuan dan lebih care dengan cara yang asik dan menarik. Padat memang.

Hiburan, salah satu desk tempatku mengacak-ngacak, pasalnya setiap kali datang aku pasti ngutak-ngatik CD atau ngeliatin artis yang akan dibahas. Dan hmm ada kriterianya juga loh, selain harus diterima di remaja tentunya yang membawa pengaruh positif. Dan yang aku suka hiburan enggak cuma menghibur tapi tetap ada pesannya.

Fashion! Ini bisa dibilang adalah kebutuhan semua orang. Dan fashion stlish kaWanku favoriteku masih Mas Alvin Dwipayana. Yang selalu sabar menjawab pertanyaan aka konsultasiku hhehe. Fashionnya selalu kasih inspirasi pakaian dan style yang mearik, isnt it? Bagaimanapun, seseorang harus tetap tampil menarik.

Itulah KaWanku yang di rangkum dalam satu tagline : Unbeatable Fun girls! Meskipun fun dan keren tetap harus smart dan unbeatable. Thats why ada rubrik power smart girl, sebagai pengahargaan dan isnpirasi pada remaja perempuan yang berprestasi dan yang ingin berprestasi.

Sebagai kunci sebuah generasa, perempuan adalah tonggak penting perdamaian, persatuan, dan keberhasilan suatu bangsa. Dan dengan bacaan yang cocok kita bisa tumbuh dan berkembang menjadi kunci generasi yang unggul jua.

Enggak cuma sebagai seorang peserta Coaching Cerpen KaWanku 2008 dan freelance, aku juga pembaca setia selama kurang lebih 7 tahun sampai saat ini. Aku enggak akan pernah berhasil dan seberprestasi sekaang tana support dan juga rangkualn dari KaWanku.

Dan buat kamu perempuan yang siap jadi perempuan yang lovable, bacaan yang paling pas buat kamu hanya KaWanku. Apapun yang kamu sukai ada di dalamnya.

Happy wonderful birthday my best partner, happy birthday my second home.
Im sure you are always in my heart.
Love and kisses for KaWanku. xoxoxo

Derai hujan menyentak hening
Mengabarkan sebuah kegembiraan
Semu bagimu, pasti bagiku
Derik langkah menyemai yakinku
Aku percaya, aku pemilik raga bermasa depan
Aku percaya, aku siap dan sanggup mengemban jaya
Dengan huruf-hurufmu aku menelusur rawa
Dengan jendelamu kumenyapa dunia
Dan aku padamu
Padamu teman terindahku
Teman yang selalu siap menahanku saat terjatuh
Dan sekelabu kabut menyekap terang adalah jalanku
Aku padamu..
Untuk semua ketulusan dan genggaman jemarimu
Aku siap menebar bintangku dengan kepakan sayap percaya diri
Engkau tempat berlabuh
Engaku mimpi meradu
Engkau yang kini makin merunduk bagaikan padi
Bagian kecil bermakna terbesar
Aku padamu...


Tuesday, August 3, 2010

birthday wishlist

Hello dearest fellas, how are you on this early August??
I hope all of u in good condition.
Amen.

Its Tuesday.
Not too good Tuesday for me, in the early day like this, its pretty bad.
Fighting, heartburn/maag, and arrived late.
Ah gilaaaa!
Tadi sakit maag sampe bungkuk-bungkuk enggak bisa berdiri.
Sakiiiiiit banget!


Untungnya sekarang mendingan tapi masih sakit.
terus di kantor harus kerja tapi sampe sekarang gue masi larut dalam kelelahan tubuh yang agak renta.
BAH! Macam orang tua saja kau ini!
hahahaha.

At least hari ini gue punya plan A dan plan B.
Kalau dapet invitationnya hari ini mau dateng ke salah satu presentasi universitas terkenal dari New York.
Kalau enggak dapet ya ke kawanku aja deh. hehe.
How bout you?

Ah iya, welcome My lovely AUGUST!!
And i still counting down, 27 days remaining to my 18th birthday.
Yihaaaaa.
Getting older :'(


Prepare yourself to gimme present ya all. hihi
Mau nyontek gayanya kak Jerry alian Laoshi, gue mau posting list hadiah yang gue pengen supaya pada ga bingung. haha.

1. White sheep house shoes.


This is cute shoes i found at netherlands website, only 12.50 euro.
Ayo dooong beliiin!
I want this cute shoes so badlyyyyyyy. :'(
So one of you who give it to me i will thank you alot.
<3





2. Blackberry Onyx

I really wanna have Onyx. Why? i already have gemini, but can download and use skype. And onyx can download and use skype. Hihihi. And onyx already have 3G and have blitz. huhu.
Anyone wanna buy it for me? :D


3. Handy cam



4. Anna sui cosmetics set

i really wanna put this cosmetic on my make up. So anyone wanna buy it for me? Especially the summer color eyeliner and mascarra.

5. Charles and keith bag and shoes



I love high heels, i love boots, i love zipper, and i hate ordinary shoes.

6. Forever 21 clothes and accesories


And alot of forever 21 stuff.
They sell all fashion stuff, i want that. Dress, skirt, top, jacket, cardigan, shoes, legging, jeans, jewels.

7. Editing by design (book) by Jan V. White
Please please please, gimme this book, i find it at few bookstore but not found.
So i hope one of u give me this. :D English its okay. Is reccomended by Mba Reda Gaudiamo, you know her? You should know! Find info bout her. hihi.



8. Books :)
I love reading, so gimme books, i love history, romance, mystery, social, true story, kids story, fairytale, comedy, and tips, and magazines.
But for magazine i really appreciate if that import fashion magazine. hihi.
and for books allowed in english or indonesian. :D

9. Traditional stuff
I love INDONESIA as much i love my self.
I really love wayang on batik, songket, kain tenun kalimantan, and all indonesian clothes and jewels.
Including kipas, sandals, and manymore.

10. up to u, but please with prayers and ikhlas. :)


Okay, that all.
Im waiting yaaa.
At 30th august.
Love you all as always.
Smooooooch.
xoxoxoxoxo.
Ketty Tressianah <3